torsdag 12 april 2012

Chicken Tikka Masala


Jag gillar verkligen indisk, thailändsk, kinesisk- ja faktiskt all asiatisk mat! Ändå har jag hållit mig till att laga wok lite nu som då, men aldrig provat på något annat! Nu fick vi till julklapp en bunt med färdiga asiatiska kryddblandningar, och jag måste ju bara prova! Jag, som gillar stark mat, gillade den här rätten OTROLIGT mycke, meeen stackars Sauli som inte tål stark mat var inte lika förtjust..

Till såsen behövs:

1 paket strimlad höna (250g)
1 påse majs
1 1/2 lök (jag gillar lök :D)
1 burk tomatsås (200g)
1 burk tomatpurée
3 vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära/ingefärapulver
3 msk garam masala kryddlandning
1 msk koriander
1/2 tsk gurkmeja
1 torkad chili

Jag började med att steka hönan i smör. Undertiden skar jag löken i strimlor, och stekte den sedan med hönan då den blivit färdig. Den torkade chilin delade jag och tog ut kärnorna från, för att sedan hacka den i små bitar. Har du en mildare chili kan man ta fler än en, men de vi har hemma är VERKLIGEN starka...Då löken var gyllenbrun tillsatte jag vitlöken som jag hackat i bitar tillsammans med alla kryddor och majsen. Då kryddorna fått lite värme satte jag i tomatsåsen och tomatpuréen. Såsen fick sedan puttra i ca. 15-20 min. tills riset var färdigt.

Jag lagade alltså ris till Tikka Masalan, och för att få lite färg på riset kokade jag det med gurkmeja. Då riset var färdigt,  pressade jag det i en kopp för att få den fina formen. Då man svänger upp och ner på koppen har man en fin ris-kaka.. :)


2 kommentarer:

 1. Serverar man indiskt mat, är ett glas lassi och halva med saffran nästan ett måste.

  Det vet du väl Cecilia?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å tyvärr blev de ingendera för oss! Tänk om dr.bombay sku ta å bjuda mig å min kar på lite halva? :P

   Radera