fredag 14 december 2012

Dippgrönsaker med en utsökt olivpasta!

Under filmkvällen, då vi tittade på den senaste Step up (absolut INTE en sevärd film, tyvärr) med flickorna hade jag förberett ett grönsaks-dippfat med lite gurka, morot, batong och två olika dipppar. Den ena dippen var (sorgligt men sant) ihopblandad av färdigt dipp-pulver, men den andra- olivpastan, gjorde jag själv! Jag tänkte att vi skulle försöka äta lite hälsosamt snacks, meeen det hela förstördes ju ganska snabbt då en av flickorna hade chips med sig.. :DInspirationen till olivpastan fick jag från Grekland. Om man blir serverad batong där får man oftast med en liten skål med oivpasta. Eftersom jag hade batong här tänkte jag att jag skulle pröva mig på att blanda ihop en egen olivpasta- och oij vad gott det blev. Pastan passade både till brödet och som dipp till grönsakerna.

Till pastan använde jag:

svarta, kärnlösa oliver
pinjenötter
1 vitlöksklyfta (om man inte vill att det skall bli vitlöksstarkt skall man minska på mängden vitlök- det var nämligen ganska vitlökigt) 
olivolja
salt
peppar


Jag använde tyvärr inte sådär hemskt noga mått då jag lagade det här, meeen jag tror man ser ganska bra medan man lagar hur mycket man skall sätta.. Jag tror jag började med 20 oliver, ungefär en näve pinjenötter, 1 vitlöksklyfta och ~3 msk olivolja. Jag bumixade allting till en pasta, och nu ser man ganska tydligt m man skall sätta mer av någonting.. Är det för tjockt- mer olivolja, o.s.v. Det lönar sig också att smaka innan man sätter salt och peppar, då oliverna i sig själv kan vara ganska saltiga. Olivpastan passar utmärkt att servera t.e.x som förrätt på en bit batong! Hoppas ni lyckas med er olivpasta med dom här anvisningarna- trots att de är lite vaga, min blev i varje fall en succee :)

1 kommentar:

 1. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
  1 till 10.

  Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

  Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

  Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

  Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

  Hälsningar

  http://www.Fooduel.com

  SvaraRadera