Efter ett stressigt, kul veckoslut med tuparen och Borgå-besök är jag tillbaka! Ska fortsätta på receptet jag slutade med förra gången, så att jag sedan kan visa vad våra Borgå-gäster fick njuta av.. :P
Pepparsås
Rödpeppar
Grönpeppar
Svartpeppar
Salt
Grädde
1/2 paket Philadelphia ost med pepparsmak
1 lök
spad av köttet
Pepparsåsen gjorde jag genom att först krossa röd-,grön- och svartpeppar i en mortel.
Pepparkornen var stenhårda, så det här slutade som vanligt med att Sauli fick ta över.. *svaga jag* |
Morötter
3 morötter
1 lök
salt
peppar
smör/olivolja
persilja
(vitlök)
Morötterna gjorde jag genom att först skala och skiva morötterna. De sattes sedan i en kastrull, dit jag sedan tillsate en hackad lök. Altting fick stekas i smör på relativt låg värme, så att morötterna blev mjuka. Då morötterna började mjukna saltade och pepprade jag dem. Allting fick sedan stå ännu en stund på spisen. Då morötterna var färdiga att serveras blandade jag i en ordentlig näve persilja.
Jag brukar också laga vitlök i morotsblandingen, men det fanns inte hemma just då (vem har INTE vitlök hemma, liksom??). Men gott blev det ändå..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar