Färggrannt och fint! |
Ugnen skall vara på 250°C
Till 8 bruschettan använde jag:
1 ciabatta-bröd (med fullkorn, om jag minns rätt?)
5 tomater
1 kruka färsk basilika
3 klyftor vitlök
olivolja
salt
peppar
Jag började med att skära tomaterna i små, små bitar. Sedan hackade jag basilika, och lade det i tomatblandningen. Efter det pressade jag i vitlöken. Det kanske lönar sig att först pressa i 2 klyftor och sedan den tredje ifall det behövs. Jag lade rikligt med salt och peppar, och hällde därefter på lite olivolja, och rörde som allting ordentligt. Till sist skivade jag brödet i passliga skivor.
Då gästerna kommer är det bara att slänga in brödet i ugnen i någon minut tills de har fått färg och blivit krispiga. Sedan sätter man tomatblandningen utan på, och dekorerar det hela med några basilika-blad, om det blivit sådana över. Lätt som en plätt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar