Skinkpaj med ananas och lök |
Då jag lagade pajerna var jag aningen lat, och eftersom det fanns en hel del annat att göra och förbereda inför tuparena bestämde jag mig för att använda färdigt pajbotten (pirkkas). Brukar köra med det, det är både enkelt och gott. Tycker själv att det är svårt att få ihop ett ordentligt saltapaj-botten.. Nåjoo, jag hade ivarjefall ett färdigt frysbotten i båda pajerna..
Skinkpaj
pajbotten
1 lök
1 påse strimlad skinka
1 burk konserverad ananas i bitar
3 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk senap
1 1/2 dl riven ost
2 tsk salt
2 tsk peppar
basilika
Ugnen skall vara på 200°C.
Jag pressade ut det tinade pajbottnet i en pajform. Därefter satte jag skinkan, ananasen och löken på pajen och började sedan förbereda stanningen. Jag knäckte äggen i en skål, hällde på mjölken och grädden och blandade sedan i senap, kryddor och till sist osten. Jag dekorerade pajen med basilika, och satte den i ugnen där den fick vara i ca. 40 min.
Bild på den vegetariska pajen. Jag använde en form med avtagbara kanter. Inte en helt tokig idee! |
1 rågpajbotten
1 tomat
1 paket Brie-ost
4 jätte-champinjoner
1 soltorkad tomat
pinjenötter
oregano
basilika
salt
peppar
3 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 1/2 dl ost
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar