torsdag 19 januari 2012

Det positiva med att stiga upp sent och vara ledig är..

.. att få äta sådant här till morgonmål, brunch eller vad man nu vill kalla det! Vi började morgonen med ett ägg var, och därefter lagade jag fattiga riddare! Hittade ett hårdnat fransbröd med tomatsmak i kylskåpet, och tvekade först ifall brödet dög till fattiga riddare p.g.a. tomaten, men det fungerade precis lika bra! Sauli sprang yrvaken till butiken för att köpa grädde, och jag stekte riddarna..Fattiga riddare är säkert det bästa man kan göra av hårdnat bröd, eller bulla eller vad man nu hittar i skåpet! Färskt duger ju så klart också, meen som fattig studerande vill man ju inte slänga bort någonting och även använda hårdnade brödkanter..är fattiga riddare PERFEKT!

Till Fattiga Riddare behöver man

1 ägg
ca 3 dl mjölk
1 msk smör
1 msk kanel
1/2 dl socker
skivat bröd
smör till stekning

Alla ingredienser blandas ihop, förutom brödet. Jag brukar sällan använda exakta mått, man sätter i exakt så mycket av ingredienserna man känner för att slänga i.. Tror det här är någonting man inte KAN misslyckas med, fast man hur försöker.. :D Bröden väts i blandningen, och då de blivit mjuka och sugit upp tillräckligt med mjölkblandning steker man bröden. Sedan är det bara att njuta av riddarna med sylt och grädde!

Nu håller vi latmaskar på att laga lasagnette, trots att jag är emot "påsamat".. Lägger man till lite morötter, tomat och lök blir det faktiskt riktigt gott.. Kanske det dyker upp en bild senare?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar