måndag 30 januari 2012

Spenatmos och korv på tvären i ugnen, d.v.s ugnskorv

Oij, vilket skönt veckoslut det har varit! Har varit hemma hos mamma och pappa och njutit. Dessutom har  jag lyckats dra mig själv både ut och gå, till skidspåret och till simhallen! Tyckte dessutom det var enormt kul att simma, så det skall jag nog börja göra oftare!

Nu till maten!

För någon dag sedan lagade jag spenatmos och korv på tvären i ugnen (ugnskorv). Ville pröva göra någonting extra med mosen, och kom på det här! Gott blev det tyvärr inte, åtminstone inte enligt mig. Det kan också bero på att vi inte hade äkta smör hemma att lägga i mosen, utan använde margarin. Korven blev dock riktigt god och lyckad!

Ifall någon vill pröva laga mosen gjorde jag den för 4 pers. genom att först laga helt vanlig potatismos med 5-6 skalade potatisar, ca 3 dl mjölk, någon matsked smör, ett halvt paket fryst spenat, salt och peppar. Då potatisen kokat färdigt värmde jag mjölken och blandade i kryddorna, smöret och därefter mjölken. Tinade upp spenaten, och blandade sedan i den med mosen.

Mosen ser ju riktigt god ut, smaken var dock inte helt som förväntat...
Till korven (4 pers.) behövdes

1 paket HK blå, eller annan ugnskorv
1 lök
2 tomater
1 burk krossade tomater
ost
salt
peppar
örter
olivolja
(senap)

Ugnen skall vara på 200°C

Jag började med att gör en ficka i korven efter att skinnet tagits bort, genom att skära längs med hela korven. Därefter hackade jag hälften av löken, och fyllde fickan med senap och lök. Jag satte också lite krossad tomatsås inuti korven, eftersom ketchupen vi har just nu INTE är god.. Brukar annars alltså använda ketchup. Därefter skivade jag löken, och delade tomaterna på hälften, och satte allting i en ugnsform.


Korven färdigt skuren, och fylld med senap.
Jag kryddade tomaterna med peppar, salt och örter och hällde över lite olivolja. Sedan skar jag lite ost i passliga bitar så de rymdes in i fickan i korven, och stack in dem i fickan. Jag skar också lite ost att strö över tomaten... och nu är allting färdigt för ugnen, där korven får vara i 30-40 min. Ibland brukar jag hälla hela burken krossade tomater över korven, så att man får lite sås till mosen.. Brukar krydda den med salt, peppar och örter, men den här gången fick korven klara sig utan sås.. :)

Så här blev resultatet den här gången! 

Någon dag senare skulle jag pröva laga "mostoppar" av mosen som blev över..  De blev så fina så innan jag satt in dem i ugnen, meeen när jag tog ut dem var de platta och satt stenhårt fast i plåten. Här hjälpte ingenting annat än att slänga allting i roskis.. Oooops... Hoppeligen lyckas det bättre nästa gång! :D

Använde i varje fall en plastpåse som hjälp för att klämma ut mosen. Att topparna fastna har garanterat något att göra med foliet jag satte på plåten.. Nästa gång är det väl bara att springa till butiken och köpa bakplåtspapper... :P

Mina fina mostoppar, som slutade som en totalflopp..! 


3 kommentarer:

 1. vafan e mostoppar?? :D de va d lustigaste ja ha hört :P ti vad äter man dom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ti typ va som helst för kött? köttbullar, korv, fast innerfilee om du så vill..:D De e helt vanli mos, de ska väl vara ägg i den mosen egentligen, sen pressar man eller sätter mosen på en ugnsform, å in i ugnen på typ 200° i typ 15 min.. Sen blir de fina toppar av mos =mostoppar..:D

   Radera
  2. Dom ska egentligen bli större än dom på bilden, hade bara ganska lite mos å vi va många så fick laga små toppar.. Kanhända att de lyckas bättre med större moshögar.. :)

   Radera